Veluwe, 22 april 2018

Hallo allemaal, het seizoen is weer begonnen. Na jaren van kou en regen(achtig) weer aan het begin van de rit in het voorjaar, eindelijk een geweldige dag om te rijden.

 

Warm en nog eens warm. Maar das beter dan regen en koude jatten.

Het animo was hoog, dit keer 11 rijders met één nieuwe rijder uit Espel. Wiebe en een met een nieuwe motor na 20 jaar, die van Harry.

We vertrokken richting Nunspeet waar we koffie gingen drinken bij Harry M. Dit ging dus bijna mis. We waren een rit te vroeg.

Maar Harry en Annie lieten zich niet kennen en zorgde als nog voor dat we koffie kregen, maar dan moesten wel na een bakkie vertrekken want hij moest om half twaalf weg. Maar Harry en Annie, toch tof dat je voor ons zorgde al was het zonder appelgebak, maar dat zou hij volgende keer goed maken.

Nadat we de koffie ophadden vervolgden we onze rit door de veluwe, het weer was ons goed gezind. en na ongeveer anderhalf uur moesten we toch aan de inwendige mens denken en in Harskamp vonden we een leuk restaurant.

Daar werd goed uitgepakt wat het eten betreft. De pannenkoeken, uitsmijters en ommeleten vlogen gewillig de hongerige monden in. En natuurlijk was ook de traditionele broodje kroket hoor.

Nadat we gegeten hadden vervolgden we onze rit en vlak voor Apeldoorn kreeg ik een telefoontje van Frans.

“waar zitten jullie, we zijn je kwijt…..”

Dus op een bepaald moment zijn we elkaar uit het vizier kwijt geraakt. Tja, ik sta met een gedeelte van de groep net voor Apeldoorn. We probeerden Frans het uit te leggen waar we waren, maar toen begreep ik dat ze een 30 km van ons verwijdert waren. We moesten toch tanken, dus we hoopten dat ze ons zouden vinden. Maar helaas na 20 min gewacht te hebben zijn we toch maar zonder hun vertrokken. (Zij zijn wel thuis gekomen hoor, de tom-tom is gewillig)

In Hattem hebben we nog een kleine pauze ingelast voor het laatste stukkie.

Het was een leuke rit op het kleine smetje na dan, we proberen altijd gezamenlijk de rit af te maken. Dat lukt dus niet altijd.

Volgende keer beter.