Noord Nederland, 28 april 2019

 

Ons eerste rit van dit seizoen. We gaan Friesland maar in, want die ligt in het noorden.

We hadden niet verwacht met de eerste rit met zo velen te zijn, 12 motoren met rijders die er toch wel zin in hebben. Je bent motorrijder of niet.

Zo, we gaan op pad. Onze eerste hindernis was Lemmer, de brug in het “Dok” ging net voor onze motorhelmen omhoog. De eerste brug.

 

 

we waren lemmer net uit ging de volgende brug, net buiten lemmer omhoog. we treffen ’t wel. Maar ja het is Friesland met z’n meertjes. En daar heb je op de weg ook veel last van.

we wilden in Hindeloopen even onze traditionele koffie incl appelgebak nuttigen, maar ook hier was de brug het remmend factor.

Nadat we onze motoren geparkeerd hadden en de muggen ontweken gingen we snel naar binnen voor de versnapering

 

 

 

nadat we alles op hadden gingen we verder en wilden we wat eten in Witmarsum

Maar het bleek dat we bijna een gemotoriseerde wandelclub waren. Op Google Maps moest er een eetgelegenheid zijn, maar google was niet op up to date.

Maar eindelijk in Franeker vonden we een snackbar en die namen we volledig in bezit. Het was in één keer vol. Maar de uitbater liet zich niet kennen en verzorgde ons van de nodige snacks.

 

 

 

nadat we gegeten hadden gingen we weer op pad, dat verliep niet zoals we verwachte, we waren opeens drie rijders kwijt, en 20 km voor Joure begon het ook nog redelijk hard te regenen, zodat we besloten om na Joure de snelweg te pakken, om toch een beetje droog over te komen.

 

Droog een rit af maken zoals vorig jaar is dus nu niet gelukt. Maar ja, dit was ons eerste rit. Hopelijk toch nog wel droge ritten. Altijd positief blijven en genieten.